wpop 1

På denne siden finner du originale malerier jeg har malt med akryl. Maleriene er i popart sjangeren og denne spesifike stilarten har jeg tillatt meg å kalle wpop.
Mine malerier har i de fleste tilfeller tittler etter plateutgivelser fra det legendariske popbandet The Beatles. Til hvert maleri kan du lese en liten historie rundt tittel melodien.

Elton John - 120x80 cm - SOLGT

Elton John

Tittel: Elton John (Farewell Yellow Brick Road) 
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 120x80 cm

Original maleriet er solgt

Elton John debutalbum, Empthy Sky, utkom i 1969, men gjennombruddet kom året etter med balladen Your Song. Gjennom 70-tallet spilte han mere rockete låter enn det han gjorde i tiårene etter. Elton John er mest kjent for sine ballader, men har flere ganger vist til at han er en dyktig rockesanger. Et særtrekk på 70-tallet var hans ville scenekostymer, store briller og ikke minst høye platåsko.Elton John har i tospann med tekstforfatterne Bernie Taupin og Tim Rice produsert et stort antall hits som ikke mange i musikk industrien har vært i nærheten av å kunne kopiere.Elton John ble adlet i 1998 og kunne kalle seg Sir Elton. Han opprinnelige navn er Reginald Kenneth Dwight.

Any Time At All

Any Time At All

Tittel: Any Time At All 
Signert original maleri Akryl på linlerret
Størrelse: 120x80 cm

Original maleriet er til salgs i nettbutikken

Beatles låten Any Time At All startet b-siden på gruppens tredje album A Hard Day’s Night. Låten åpner med et trommebrak fra Ringo, etterfulgt av Lennon’s utbrudd «Any Time At All» og hele bandet er i høygir. En utblåsning preget av tilnærmelsesvis ubegrenset frihet og energi. Teksten var en kjærlighetserklæring fra låtskriver Lennon. Komposisjonen var ikke helt ferdig da Beatles begynte å spille den inn på formiddagen 2. juni 1964. Lennon manglet tekst til mellompartiet og da bandet skulle gjøre ferdig opptaket samme kveld, valgte de den lettvinte løsningen med å erstatte en uferdig tekst med et soloparti hvor Paul McCartney spilte piano.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Tittel: Marilyn Monroe
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 70x100 cm

Original maleriet er solgt

Marilyn Monroe var en modell og filmskuespiller fra USA, som er en av vår tids største populærkulturelle ikoner. Hun utmerket seg i flere roller på 1950-tallet og levde et turbulent liv i rampelyset. Hun ble lansert som fotomodell og pin-up i 1945 og fikk kontrakt med Twentieth Century-Fox hvor hun spilte småroller fra 1948. Etter en håndfull biroller ble hun lansert som 1950-årenes sexsymbol med stor suksess. I 1953 prydet hun historiens første forside av Playboy. 
I januar 1954 ble hun gift med baseballstjernen Joe DiMaggio. Ekteskapet ble gjenstand for en enorm oppmerksomhet fra media og ble oppløst i oktober året etter. I 1956 inngikk hun et overraskende ekteskap med dramatikeren Arthur Miller. Han skrev manus til hennes siste film, Hustons The Misfits (Uten feste, 1960), hvor hun spilte mot Clark Gable og Montgomery Clift.
Monroe døde av en overdose medisiner, og dødsfallet ble vurdert som et mulig selvmord. Siden har Marilyn Monroe blitt dyrket som en av århundrets klassiske populærkulturelle ikoner, og en rekke bøker er blitt publisert om livet hennes. 

Get Back

Get Back

Maleri 2020
Tittel: Get Back
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 70x100 cm

Original maleriet er til salgs

Get Back var alt man ønsket seg av en rullende, dampende rockelåt. Tett samspill, fet lyd og en fengende melodi. Innspillingen av låten ble påbegynt i Apple-studioet 23. januar 1969, men ingen av de 10 forsøkene som ble gjort denne dagen ble brukt på verken singel eller album. Like mange forsøk ble gjort fire dager senere, og en av disse ble plukket ut som avslutningssporet på albumet Let It Be. Billy Preston var invitert av George Harrison inn i studioet og trakterte tangentene på innspillingen.
30. januar 1969 ble låten første gang spilt offentlig 30. januar på taket av kontorbygningen til Apple midt i London.

Sexy Sadie

Sexy Sadie

Maleri 2019
Tittel: Sexy Sadie 
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 100x70 cm

Original maleriet er solgt.

Sexy Sadie er John Lennon's nådeløse oppgjør med Maharishi Mahrsh Yogi. Etter to  måneder  på  meditasjonsleir  i Rishikesh,  India, begynte han å føle seg lurt og reiste hjem. Sangens tittel var opprinnelig Maharishi, men Harrison rådet Lennon til å bruke Sexy Sadie for å unngå ubehagligheter.
Teksten er syrlig og levner ingen tvil om Lennons bitterhet og sinne over å ha avslørt maharishen som en mannsgris og falsk profet som skulle frelse verden.

Låten ble innspilt 13. og 21. august 1968.

Honey Pie

Honey Pie

Maleri 2019
Tittel: Honey Pie
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 60x80 cm

Original maleriet er solgt.

Nostalgikeren Paul McCartney slår til igjen. Denne gang med et muntert gjenhør med populærmusikken fra mellomkrigstiden. Alle de riktige ingrediensene er her; saksofon og klarinett, listende tromming, plumpete bass, taffeljazz-gitar og en vokalist som klarer å få frem all den lengsel og smerte som kan leses i teksten: »Honey Pie, you are making me crazy, I´m in love but I´m lazy, so won’t you please come home.» Smekkfull av klisjeer, men få klarer å utnytte klisjeene til sin fordel så effektivt som Paul McCartney når han er i slaget - og det er han på Honey Pie.

Innspilt 1, 2 og 4 oktober 1968

Tell Me What You See

Tell Me What You See

Maleri 2019
Tittel: Tell Me What You See
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 100x70 cm

Original maleriet er solgt.

At det var Paul McCartney som var mannen bak »Tell Me What You See» var slett ikke tilfeldig. Han så det som et mål i seg selv å finne på noe nytt hver gang en av hans komposisjoner skulle spilles inn, og gledet seg i likhet med de andre band medlemmene over nye instrumenter som kunne benyttes. Elektrisk piano var mye brukt under innspillingen av albumet Help! og på »Tell Me What You See» kom det virkelig til sin rett.

Innspilt 18. februar 1965

When I Get Home

When I Get Home

Maleri 2019
Tittel: When I Get Home
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 115x75 cm

Original maleriet er solgt.

Maleri 2019 Tittel: When I Get Home Signert original maleri Akryl på linlerret Størrelse: 115x70 cm Motiv: Ypsilon, Drammen Tilgjengelig original maleri hos Galleri Oddvar Olsen Tollbugt 44, Drammen Forefinnes også som D.G.A. When I Get Home John Lennons forkjærlighet for soul kom til fullt uttrykk i denne Beatles låten. Den er det hardeste kuttet på gruppens tredje album. Det var soulsangeren Marvin Gay som ga inspirasjon til både tekst og melodi. John Lennon likte seg hjemme og skrev mange av sangene i sengen hvor han oppholdt seg mye. When I Get Home var den siste innspillingen på albumet og alle fire bandmedlemmene ga alt og la for dagen en imponerende innsats.
Innspillingen forgikk 2. juni 1964.

It's Only Rock'n' Roll

It's Only Rock'n Roll

Maleri (#01/2019)
Tittel: It's Only Rock'n Roll
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 70x100 cm

Original maleriet er til salgs hos
Galleri Oddvar Olsen
Tollbugt. 44, Drammen

It's Only Rock'n Roll er et studio album av gruppen The Rolling Stones. Dette albumet ble også en av grunnene til at Mick Taylor forlot bandet. Taylor ble ikke kreditert som låtskriver selv om han mener han skrev flere sanger sammen med Mick Jagger, uten Keith Richards.
It's Only Rock'n Roll (But I Like It) ble gitt ut som singel juli 1974. Albumet som kom i oktober samme år, toppet Billboard 200 lista i USA og i hjemmlandet (UK) ble albumet nummer 2 november 1974.

Carry That Weight

Carry That Weight

Maleri (#13/2018)
Tittel: Carry That Weight
Signert originalmaleri
Akryl på lerret
Størrelse: 100x70 cm

Original malerier er solgt

Denne låtens konklusjon blir fattet i "Carry That Weight", hvor strofen "Boy, you're gonna carry that weight" - som synges unisont av John, Paul, George og Ringo - er myntet på alle fire bandmedlemmer av The Beatles hvor de nå for alvor bestemmer seg for å oppløse bandet og hvor de må være forberedt på å bære vekten av Beatles med seg "a long time", eller resten av livet.
Låten ble spilt inn juli/august 1969.

Slow Down

Slow Down

Maleri (#09-2018)
Tittel: Slow Down
Signert original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse: 70 x 70 cm

Original maleriet er solgt.

Larry Williams var en av de store heltene til John Lennon.The Beatles hadde hele seks av låtene hans på repertoaret hvor Slow Down var en av disse. Stemmen til John passet godt til å etterligne vokalstilen til Williams, spesielt på en låt som Slow Down hvor det krevdes både humor og selvkontroll av sangen.Beatles beste fremføring av låten finner man på Live At The BBC albumet hvor Beatles tolket låten i stil med William's original. Hvorfor Beatles senere gikk vekk fra dette arrangementet og spilte inn låten som et monotont rockedriv står for alle Beatles elskere uforklarlig.
Låten ble spilt inn 1. og 4. juni 1964 og finnes påEP'en Long Tall Sally utgitt juni samme år.

Penny Lane

Penny Lane

Maleri (#08-2018)
Tittel: Penny Lane
Signert Original maleri
Akryl på linlerret
Størrelse 100 x 70 cm

Original maleriet er solgt

Beatles gjenskaper med Penny Lane den optimistiske stemningen fra 60-tallet's swinging London på en så billedlig og vellykket måte at selv de som ikke opplevde denne tiden kan klare å fornemme hvordan det var å være ung i 1966-67. Musikalsk livsglede og nytenking speilbilder en reise gjennom et fiktiv fotoalbum fra Lennon og McCartney's barndom. Penny Lane er navnet både på en gate og et distrikt i Liverpool og Lennon's barndomshjem lå bare et steinkast unna.

I’ll Be On My Way

I’ll Be On My Way

Maleri (#07-2018)
Tittel: I’ll Be On My Way
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 60 x 80 cm


Original maleriet er til salgs.
 
Lennon & McCartney skrev denne låten i 1961, men den ble aldri utgitt på plate. De fleste vil sikkert være enige i at det var leit at Beatles ikke ga ut denne låten på plate. De fremførte låten bare en gang i radio. Lyden i radio opptaket er så som så, men det er Beatles "live" i studio med all den sjarmen som deres tidligste plater strålte av.

Yesterday

Yesterday

Maleri (#06-2018)
Tittel: Yesterday
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 70 x 90 cm

Original maleriet er solgt

Yesterday er Paul McCartney's mest kjente av alle komposisjonene han har gjort. Låten er den første Beatles innspillingen som er gjort med et av bandmedlemmene alene, og den melodien som er spilt inn flest ganger.

I utgangspunktet er Yesterday et hjertesukk fra en ung mann med kjærlighetssorg og historien som teksten er spunnet rundt var elegant formulert. Mannen angret bittert på noe som hadde skjedd, og han ønsker seg av den grunn tilbake til gårsdagen for å rette opp feilen.
Yesterday er spilt inn med Paul på gitar/vokal og strykere 14. og 17. juni 1965.

Tomorrow Never Knows

Tomorrow Never Knows

Maleri (#05-2018)
Tittel: Tomorrow Never Knows
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 60 x 80 cm

Bestillingsverk

Det er lett å undervurdere betydningen av denne Beatles låten fordi den i dagens musikkverden ikke lyder så imponerende som den gjorde ved utgivelsen. Det er derfor viktig å forstå hva slags plater som ble utgitt i 1966, for på den måten å forstå bedre hvorfor denne innspillingen var så viktig og så banebrytende. Tomorrow Never Knows var komposisjonen som brøt med alt som tidligere var laget innen pop-musikken.

Låten er å finne på albumet Revolver og ble spilt inn april 1966.

There's A Place

There's A Place

 

Maleri (#04-2018)
Tittel: Theres A Place
Akryl på linlerret
Størrelse: 90 x 70 cm

Original maleriet er solgt

Denne Beatles låten var det første eksempel på John Lennons evne til å blottlegge sine personlige følelser i sangtekstene. Påstandene om at han ikke skrev annet enn banale kjærlighetstekster før han hørte Bob Dylan kan legges død.
Komposisjonen er også et tidlig eksempel på Lennon & McCartneys imponerende evne til å flette to eller flere melodier sammen til en.
Låten ble innspilt 11. februar 1963.

(I Can Get No) Satisfaction - Keith Richards

(I Can Get No) Satisfaction

Maleri (#03-2018)
Tittel: (I Can Get No) Satisfaction
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 60 x 70 cm

Original maleriet er solgt
 

(I Can Get No) Satisfaction
7. mai 1965 våknet Keith Richards, gitarist i The Rolling Stones, opp midt i natten på Gulf Motel i Clearwater, Florida.
Han hadde en melodi i hodet og gitaren lå på sengen ved siden av ham. Keith fant frem hans bærbare kassett-spiller og tok opp et åtte noter gitar-riff samtidig som han nærmest mumlet «I Can Get No Satisfaction». Så falt han i søvn igjen.
Dette var begynnelsen på hvordan en av Stones største hits ble til og som gruppen selv den dag i dag har på repertoaret når de spiller live.
Låten ble første gang spilt inn 10. mai 1965 ved Chess Studio i Chicago, men den utgaven som senere ble utgitt på plate ble spilt inn ved RCA Studios i Hollywood i L.A. 12. mai ’65. Her benyttet Richards en Gibson Maestro fuzzbox som gav den særegne gitarlyden til riffet. Suksessen til «(I Can Get No) Satisfaction» gjorde at hele lagret med Gibson fuzzboxer raskt ble utsolgt.
Keith Richards er født i 18. desember 1943 og er best kjent som gitarist og låtskriver i The Rolling Stones. Han har også hatt en rolle i Pirates of the Caribbean, «At World’s End», hvor han spilte rollen som kaptein Teaque.

Blue Jay Way

Tittel: Blue Jay Way

Maleri (#02-2018)
Tittel: Blue Jay Way
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 50 x 80 cm
Signert original maleri

Original maleriet er solgt

Blue Jay Way

Tittelen i denne Beatles melodien kom etter at George Harrison august 1967 leide et hus i Hollywood Hills, Los Angeles, som lå i gaten Blue Jay Way.
Harrison var sliten etter en lang reise fra London da han ankom huset, men skulle holde seg våken for å vente på bandets presseagent Derek Taylor og hans kone. De ble imidlertid forsinket på grunn av tett tåke og vanskeligheter med å finne huset.
Det sto et lite, elektrisk orgel i huset, og for å slå i hjel ventetiden, satte han seg ved orgelet og begynte å skrive en ny sang. Det ble en ren gjenfortelling av hva Harrison følte der han satt og ventet.
«There’s a fog upon L.A, and my friends have lost their way. We’ll be over soon, they said. Now they’ve lost themselves instead.”  Taylor hadde forsikret Harrison at han ville finne huset og beroliget med å si at han kunne spørre en av de mange politibetjentene som var ute og dirigerte trafikken i tåken om veien hvis han ikke fant frem. I vers to synger Harrison: «ask a policeman on the street, there’s so many there to meet.» I siste verset understreker Harrison hvor sent det var og hvor trøtt han var: «now it’s past my bed I know, and I’d really like to go» - «soon will be the break of day - or I may be asleep.” Som lytter får man nesten medlidenhet med Harrison når han synger bønnfallende: “Pleeease don’t beee looong.”
Innspillingen av Blue Jay Way ble gjort i september og oktober 1967 og ble utgitt på albumet Magical Mystery Tour.

Free As A Bird

Tittel: Free As A Bird

Maleri (#01-2018)
Tittel: Free As A Bird
Akryl på lerret, vev
Størrelse: 40 x 80 cm
Skyggeramme, melert sort/sølv

Original maleriet er solgt

Free As A Bird er en klassisk Lennon ballade, fremført med all den følelse og melankoli som Beatles legenden klarte å uttrykke. Det lå et trist slør over både teksten, melodien og fremførelsen.

Dette er en låt som de tre gjenværende Beatles medlemmene utga i desember 1995. John Lennon hadde før han ble drept gjort endel demotapes på låter han jobbet med. John's kone Yoko Ono leverte disse tapene til Paul, George og Ringo som med hjelp fra Jeff Lynn spilte inn "Free As A Bird" under Beatles navnet 25 år etter at bandet ble oppløst.

Shake Rattle And Roll

Shake, Rattle And Roll

Maleri (#13-2017)
Tittel: Shake, Rattle And Roll
Akryl på lerret, vev Størrelse 70 x 90 cm
Tlf.: 95986150 (sms) Mail: tendproduction@gmail.com

Original maleriet er solgt

Shake, Rattle And Roll Beatles hentet sannsynligvis inspirasjon til Shake, Rattle And Roll fra en plate med Elvis Presley fra 1956. Under arbeidet med Get Back / Let It Be i januar 1969 ble utallige gamle rockelåter hentet frem. Bare noen få av disse ble spilt gjennom fra start til slutt av et band som var samspilte, men denne medleyen med de tre låtene, Rip It Up / Shake, Rattle And Shake / Blue Suede Shoes, står som et eksempel på hvordan det lød når Beatles koblet inn automatgiret. Det lød dessverre ganske slapt. Kan hende det er en trøst at disse tre låtene bare er et utdrag av en lang medley bestående av syv gamle favoritter som gruppen fremførte på sparket 26. januar 1969.

Yes It Is (Michael Jackson)

Yes It Is

Maleri (#12-2017)
Tittel: Yes It Is
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 50 x 80 cm

Maleriet er til salgs i nettbutikken

Det er et lite paradoks at John Lennon kunne skrive så vakre kjærlighetssanger som Beatles låten “Yes It Is». For å forstå dette, må man ta i betraktning Lennons barndom og oppvekst, og da spesielt hans ensomme søken etter noen å holde fast ved - det være seg foreldre, en kjæreste eller musikalske åndsfrender. Selv om det skulle komme enda mer hjerteskjærende komposisjoner fra ham senere, er det noe nakent og sørgmodig vakkert over «Yes It Is». Låten ble spilt inn 16. februar 1965 og først utgitt som B-side til singelen «Ticket to Ride» 9. april samme år.

Girl

Maleri (#11-2017)
Tittel: Girl
Signert original maleri Akryl på lerret, vev Størrelse 60 x 80 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

I et lengere intervju i 1980 fortalte John Lennon at låten «Girl» handlet om en drømmekvinne som han ikke trodde eksisterte - inntil han møtte Yoko Ono. Låten ble innspilt i november 1965 og rollemodellen i «Girl» kan ha vært Astrid Kirchherr, den tyske kjæresten til Stu Sutcliffe som var det femte Beatles medlemmet, men som ble igjen i Hamburg. Lennon følte Astrid var en ideell kvinne for en kunstnerisk mann. Cynthia Lennon som var gift med John da han skrev låten med Paul McCartney, var sikker på at det var henne John sang om i «Girl».

Anna

Anna

Maleri (#09-2017)
Tittel: Anna
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 60 x 60 cm
Tlf.: 95986150 (sms) Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

Anna Originalen til låten Anna ble gitt ut av Arthur Alexander i september 1962. John Lennon hadde Alexander som en av sine favoritter blant mange britiske musikere tidlig 60-tallet. Originalen hadde et arrangement som krevde mye omarbeiding hvis en kvartett bestående av to gitarer, bass og trommer som Beatles skulle spille den inn. Alexander hadde både piano, strykere og jentekor i ryggen på sin innspilling, noe Beatles droppet uten å miste et gram av låtens intensitet. Pianofiguren fikset George Harrison på gitarstrengene, og sammen med Paul McCartney tok han seg av korstemmene som opprinnelig var tildelt jenter. Men det var John Lennon som klarte å løfte Beatles’ versjon til noe mer enn hvit planke-soul. Han sang med så troverdig innlevelse at det ikke hersket tvil om at han identifiserte seg med deler av teksten. Låten ble innspilt 11. februar 1963 og finnes på albumet Please Please Me.

The Long And Winding Road

The Long And Winding Road

Maleri (#08-2017)
Tittel: The Long And Winding Road
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 60 x 120 cm
Tlf.: 95986150 (sms) Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

The Long And Winding Road huskes ikke bare som en av Paul McCartneys vakreste og mest sentimentale ballader. Dette er også innspillingen som satte det endelige nådestøtet i karrieren til Beatles. Dette er den ene komposisjonen som McCartney senere nevnte i rettssaken mot sine gamle band kolleger som et eksempel på hvordan han mente de bevisst forsøkte å ødelegge hans renomme. På grunn av disse ambivalente følelsene virker låten enda mer vemodig, og betydningen av teksten blir bare enda sterkere. McCartney komponerte The Long And Winding Road sensommeren 1968. Den ble spilt inn 31. januar 1969 og gikk til topps på den amerikanske single-listen sommeren 1970.

I Got To Find My Baby

I Got To Find My Baby

Maleri (#07-2017)
Tittel: I Got To Find My Baby
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 60 x 70 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

En av de få gangene Beatles beveget seg langt inn i blues-landet var da de tolket Chuck Berry's I Got To Find My Baby. Fremførelsen for BBC gir grobunn for å tro at Beatles kunne blitt et bra bluesband hvis de hadde gått inn for det. John Lennon la for dagen en ektefølt innlevelse på vokal og blues-munnspill. Låten ble innspilt 1. Juni 1963 (BBC).

Two Of Us

Maleri (#06-2017)
Tittel: Two of Us
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 70 x 100 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

Denne Beatles låten kan bli oppfattet som litt uhøytidelig og er det første sporet på albumet Let It Be. Som en slags introduksjon til både albumet og det første kuttet, flerret et sprøtt utbrudd fra John Lennon over anlegget: "I Dig A Pygmy by Charles Hawtrey and the Deaf Aids!". Produsenten George Martin klukket i bakgrunnen og John fulgte opp: "Phase one, in which Doris gets her oats!" Etterfulgt av et slag på en kasse og den siste utgivelsen fra The Beatles rullet rolig i gang med en lavmælt, akustisk vise med tostemt sang. I utgangspunktet var det en kjærlighetssang om Paul og Linda. Innspillingen startet 24. januar 1969. Det tok imidlertid sin tid før bandet fikk skikkelig dreis på Two of Us. Arrangementet krevde presisjon og timing og satt ikke skikkelig før dagen etter den berømte takkonserten 30. januar. Sluttpartiet hadde noen strofer fra McCartney som i ettertid kan virke som en innrømmelse av at Beatles snart ville komme til å takke for seg: "We're going home, you'd better believe it, goodbye."

Wait

Wait

Maleri: ( #05-2017)
Tittel: Wait
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 60 x 60 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

Wait var det siste nummeret som ble innspilt for Beatles LP'en Help!, men noen må ha vært misfornøyd, siden låten ble utelatt fra albumet. I stedet ble den hentet frem igjen og flikket på under arbeidet med det påfølgende albumet Rubber Soul fem måneder senere. Den ble hentet frem fra arkivet den aller siste dagen Beatles gjorde innspillingene til Rubber Soul og kan således ha vært en nødløsning. Denne dagen, 11. november 1965, måtte bandet ty til en maraton dag i studio for å klare tidsfristen for utgivelsen. Det var ikke så mye som manglet på låten som var spilt inn 17. juni samme år. Det ble lagt på diverse perkusjon, noen korstemmer og en gitar med volumpedal. Resten lå ferdig. Wait er et strålende eksempel på at det ikke nødvendigvis er de svakeste ideene som blir lagt til side når et band skal bestemme hvilke låter som skal inkluderes på et nytt album.

A Taste Of Honey

A Taste Of Honey

Maleri (#04-2017)
Tittel: A Taste Of Honey
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 80 x 120 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no
Web: tendart.no

Original maleriet er solgt

A Taste Of Honey med The Beatles ble innspilt 11. februar 1963. Tittelmelodien fantes i mange instrumentale innspillinger, men den som Beatles gikk i studio og spilte inn, var basert på vokalversjonen til Lenny Welch fra '62. Det var Paul McCartney som presenterte låten for resten av bandmedlemmene og det er han som synger og John Lennon korer. Som fengende melodi, uten å kunne kategoriseres som en rockelåt, har låten tålt tidens tann. A Taste Of Honey var ikke en typisk Beatles låt, men den var i det minste en god pop låt. En fin versjon ble innspilt for BBC 10,. juli '63. På dette opptaket, som kan høres på albumet Live At The BBC, synger McCartney mer avslappet og kontrollert enn han gjorde på studioinnspillingen fem måneder i forveien og som er å finne på debut albumet Please Please Me.

Back In The USSR

Back In The USSR

Maleri (#03-2017)
Tittel: Back In The USSR
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse 80 x 120 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no

Original maleriet er solgt

22. og 23. august 1968 ble låten Back In The USSR spilt inn av Lennon, McCartney og Harrison. Paul McCartney tok seg i hovedsak av trommingen da Ringo Starr var ute av Beatles i to dager. Innspillingen er en av de best gjennomførte rockelåtene til Beatles, både som komposisjon og produksjon, og det kan tydelig høres at de tre bandmedlemmene hadde det moro under innspillingen. Back In The USSR stråler av solid helhet der bandet innsats er upåklagelig. Det som kan virke som en streit rockelåt, er en nøye sammensatt innspilling med mange interessante detaljer i arrangementet. Melodien i sin helhet har visse likhetstrekk med Beach Boys låter (USA). Der hvor Beach Boys hyllet de amerikanske jentene, gikk McCartney til den motsatte ende av verden og strødde komplimenter over jentene fra Ukraina, Moskva og Georgia. Det eneste som kanskje var galt med Back In The USSR, var tidspunktet den ble innspilt og utgitt. Omtrent samtidig som de tre Beatles medlemmene var i studio og jobbet med låten, rullet sovjetiske tanks inn i Tjekkoslovakia. Back In The USSR er første spor på Beatles dobbeltalbumet – The White Album (1968)

I'll Be Back

I'll Be Back

Maleri (#02-2017)
Tittel: I'll be back
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse: 70 x 100 cm
Tlf.: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no

Original maleriet er solgt

Beatles låta "I'll be back" var en forholdsvis utypisk komposisjon å komme med for et rockeband på 60-tallet. Låten manglet refreng og hadde i stedet to forskjellige mellompartier, hvorav den ene ble fremført to ganger. Komposisjonen avslørte videre en gryende modenhet som på kort sikt skulle vise seg å høste kvaliteter som ingen ville ha våget å forutse. I'll be back er det siste sporet på albumet "A Hard Day's night" (1964) og ryktene sier at teksten var inspirert av John Lennon's møte med faren etter nesten tyve års adskillelse. Lennon bekreftet aldri dette men flere av strofene bygger oppunder denne teorien; "I told you once before goodbye, but I came back again", "you could find better things to do than to break my heart again", og "this time I will try to show that I'm not trying to pretend". Faren, Fred Lennon, tok kontakt med manager Brian Epstein tidlig i 1964 og ba om å få møte sønnen sin. 1. april samme år ble det arrangert et møte med far og sønn som varte en halv time. John var aldri interessert i å opprette jevnlig kontakt med sin far. Til det satt smerten for dypt i ham.g er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. På denne plassen kan du fortelle din historie og la de besøkende få vite litt mer om deg.

My Bonny

My Bonny

Maleri (#01-2017)
Tittel: My Bonny
Signert original maleri
Akryl på lerret, vev Størrelse: 70 x 90 cm
Tlf: 95986150 (sms)
Mail: tendproduction@gmail.com
FB: tendart.no

Original maleriet er solgt

My Bonny Tony Sheridan var den første britiske rocker som reiste til Tyskland for å opptre i nattklubbene i St. Pauli (Reeperbahn) i Hamburg. The Beatles var ofte backingbandet til Sheridan og gjorde jobben så bra at plateprodusenten Bert Kaempfert tilbød The Beatles en ettårs platekontrakt. Gruppa trodde de ble tilbudt en platekontrakt på egenhånd og ble skuffet da de oppdaget at de kun skulle fungere som backingband. Likevel gjorde de en upåklagelig innsats i studio på innspillingen de gjorde med Tony Sheridan som vokalist. Singelen My Bonny (A-side) og The Saints (B-side) ble utgitt august 1961 og solgte i 100.000 eksemplarer i Tyskland.